Ura më e gjatë në botë..

Hugo Xavier u bë një nga njerëzit e parë që kaloi në urën më të gjatë që qëndron pezull për këmbësorët në botë kur u hap të enjten pranë qytetit të tij të vogël Arouca në Portugalinë veriore.

E fshehur midis maleve të mbushura me shkëmbinj të mbuluar me gjelbërim të harlisur dhe lule të verdha brenda Gjeoparkut Arouca të njohur nga UNESCO, ura varet 175 metra mbi lumin Paiva, i cili rrjedh shpejt. Peizazhi është i qetë. Mbështetur nga kabllot e çelikut dhe dy kulla masive në secilën anë, ajo lëkundet pak me çdo hap.

Ura u hap vetëm për banorët lokalë të enjten, por nga e hëna të gjithë mund të rezervojnë një vizitë.

Vendasit shpresojnë që ura, e cila kushtoi rreth 2.3 milion euro (2.8 milion dollarë) dhe duhej rreth dy vjet për t’u ndërtuar, do të ndihmojë në ringjalljen e rajonit, veçanërisht pas pandemisë shkatërruese COVID-19.

Duke qëndruar në urë, kryebashkiakja e Arouca, Margarida Belem, tha se ura ishte pjesë e një strategjie më të gjerë për të inkurajuar më shumë njerëz të lëvizin dhe të qëndrojnë në rajon. “Kishte shumë sfida që ne duhej të kapërcyenim… por ne e bëmë atë,”-tha kryebashkiakja dukshëm krenare. “Nuk ka asnjë urë tjetër si kjo në botë“.

Burimi: Reuters

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

69 − = 61