Thirrësi saudit Ahmed El-Gamidij: Muzika është humanizëm e ngren lartë moralin dhe nuk llogaritet (më) Haram

Gazeta Al Marsad: Aktivistët në rrjetet sociale kanë shpërndarë një shkëputje të një video nga një intervistë televizive të ish-kreut të Komitetit për Promovimin e Virtytit dhe Parandalimit të Keqes në Mekë, predikuesit saudit Shejh Ahmed Al-Ghamdi, në të cilën video ai kërkoi ri shqyrtimin e fetfas për ndalimin e muzikës.

Al-Ghamdi tha në intervistën televizive se “instinkti është kontaminuar dhe mendja ka bërë që disa njerëz të pranojnë idenë e ndalimit të artit dhe muzikës, një çështje humanitare dhe një lloj arti që e zbut shpirtin dhe e zbukurojnë atë, ngre shijen e njeriut dhe moralin e tij.

Ai vuri në dukje se nëse ai do të ishte i ftuar të ndiqte një nga koncertet e artistit saudit Mohammed Abdo, ai do të marrë pjesë dhe se ai mund të marrë pjesë – sipas deklaratave të tij edhe “gruaja e tij me të.” Al-Ghamdi iu përgjigj asaj që ai e përshkroi si “Mufti i Liberalëve” duke thënë: “Mënyra e sulmimit të një personi për ta sjellë atë në sytë e njerëzve është e njohur që nga kohët e lashta. Edhe profetët nuk u kursyen nga fyerje dhe shpifje .

Thirresi saudit Ahmed El-Gamidij, ish-kryetari i policise moraliste saudite “Hej’etu Emri bil Ma’ruf we Nehji anil Munker” thote:
Muzika eshte humanizem e ngren larte moralin dhe nuk llogaritet (më) Haram.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

− 1 = 1