Sfida e Kur’anitKur’ani është sfiduar në shumë mënyra, nga shumë njerëz.

Nuk iu përgjigj sfidave duke thënë se çfarëdo që po paraqes bazohet në besim dhe ekziston një ndryshim midis besimit, logjikës dhe shkencës. Jo, nuk e tha këtë.
Thoshte dhe po thotë akoma:‎قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
2: 111Thuaj: “Paraqisni provën tuaj nëse thoni të vërtetën.”

Pastaj sfidoi të gjithë dhe tha:‎أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ ۚ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِندِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدُوا فِيهِ اخْتِلَافًا كَثِيرًا 4:82

A nuk do të përpiqen të paktën ta kuptojnë këtë Kur’an?

Nëse do të kishte qenë nga dikush përveç Zotit, ata do të kishin gjetur shumë mospërputhje në të. (4:82)

Më vonë, Kur’ani lëshoi ​​një sfidë jo vetëm për bashkëkohësit e Profetit ﷺ por edhe për njerëzit në të gjitha moshat:
Thuaj, “Nëse të gjithë njerëzit dhe të gjithë Xhindët do të bashkoheshin së bashku me qëllimin e gjenerimit të ngjashëm të këtij Kur’ani, ata kurrë nuk do të ishin në gjendje të dilnin me diçka të ngjashme me të, edhe nëse mbështesnin njëri-tjetrin. (17:88)

Pastaj modifikon sfidën dhe zvogëlon qëllimin e saj duke thënë:Ose, ata [mund] të thonë, “ai (Muhamedi) e shpiku atë”. Thuaj: “Prodhoni dhjetë kapituj të shpikur me merita të ngjashme dhe thirrni këdo që mundeni përveç Zotit për t’ju ndihmuar, nëse ajo që thoni është e vërtetë. (11:13)Pastaj, Zoti tha në Kuran:‎إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ (9)

Jemi Ne që e zbritëm këtë Kujtesë dhe Ne do ta ruajmë atë.
(15: 9)

Ne as që mund ta sfidojmë këtë Kuran!

#Foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

52 − = 46