Sektarizmi prodhon vetëm dhunë..!

“I pashë ata duke vrapuar për të shpëtuar kur ai u qëllua nga një makinë me shpejtësi. Unë nuk mund të them nëse ata kishin vdekur apo jo sepse edhe unë u përpoqa të shpëtoj, por nëna ime, e cila ishte me mua në tokë e prekur nga plagët e saj të plumbave, më bëri të ndalem”.

Ali Kadhim kujton, një mëngjes në korrik 2006, kur ishte 25 vjeç, kur ai dhe nëna e tij dhe dhjetëra njerëz të tjerë ranë në radhë pranë një banke qeveritare në Bagdad, duke pritur radhën e tyre për të mbledhur pensionet e tyre, dhe personat e armatosur i pushkatuan.Ai thotë: Ishim në një sekt tjetër dhe kjo është arsyeja e sulmit nga grupet terroriste…

“Nëna ime vdiq direkt, por unë nuk kam qenë në gjendje të hyj në këtë zonë deri më tani,” shtoi Ali, ndërsa i goditur nga paniku kur pa nënën e tij të mbuluar me gjak. Sidoqoftë, Ali pranon se:

“paaftësia ime për të toleruar dhe bashkëjetuar nuk është e drejtë”, pasi hidhërimi dhe vuajtja e tij nga detajet e asaj dite nuk i lanë hapësirë për të pranuar një sektar të ndryshëm, siç tha ai.Dhe ai vëren se kjo nuk do të thotë që ai kërkon të dëmtojë një sekt tjetër,

“Unë thjesht e shmangu veten të merrem me ta sepse nuk u besoj atyre,” tha ai.

#foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

76 − 75 =