Problemi i ekstremizmit nuk qëndron në mësimet Islame..!

Nëse një njeri pa dallim besimi apo fraksioni e medhhebi, qenka fetarisht i detyruar të mos mendoj me trurin e vet, atëherë ku mbetet vullneti i Zotit që krijoi të gjithë me mendje dhe logjikë të ndryshme, besim e bindje të llojllojshme.

Problemi i ekstremizmit nuk qëndron në mësimet Islame, por qëndron si mungesë e të lejuarit të mendimeve tjera, shkencave, artit, filozofisë etj.

Të përdorësh mendimet e të kaluarës në emër të fesë duke imponuar çdo gjë tjerëve, është jo vetëm çmenduri, por edhe rrugë drejt ekstremizmit dhe shtypjes së vullnetit të Zotit.

#Foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

+ 22 = 27