Përmbajtja Ekstremiste Online

Projekti Kundër Ekstremizmit (CEP) raporton në baza javore mbi metodat e përdorura nga ekstremistët për të shfrytëzuar platformat e internetit dhe të mediave sociale për të rekrutuar dhe nxitur dhunën.

Kanali Pro-ISIS në Telegram dhe Profilet e rrejshme në Facebook:

Një kanalin pro-ISIS të Telegramit i quajtur “Shpërndarja e Numrave” ajo po ofron faqe boshe në Facebook për të përhapur propagandën dhe numrat e telefonave amerikanë për të regjistruar llogaritë e mediave sociale. Numrat e telefonit të ri lejojnë individët të regjistrojnë llogari të reja nëse ato janë të ndaluara nga mediat sociale ose telegrami. Llogaria gjithashtu ofron kodet hyrëse të telegramit për llogaritë ekzistuese. Kanalet e Telegramit si Shpërndarja e Numrave janë një mënyrë që mbështetësit në internet të ISIS-it pengojnë përpjekjet për ndalimet.

ISIS mer përgjegjësinë për sulmin e 16 janarit:
Më 16 janar, ISIS në telegram mori përgjegjësinë për një bombardim vetëvrasës të ushtarëve të koalicionit më parë atë ditë në Manbij të Sirisë. Deklarata e identifikoi bombarduesin si: Abu Yasin al-Shami.

Videoja e re ISIS lëshohet në faqet e internetit:
Më 15 janar, ISIS lëshoi një video të re nga provinca e vetëshpallur e grupit në Nigeri apo Afrikën Perëndimore. E titulluar “Migrimi dhe Luftimi”, një luftëtar i ISIS në video nxit imigracionin në zonat e kontrolluara nga ISIS dhe bashkëpunëtorët e saj. Ajo gjithashtu përfshin ekzekutimin e ushtarëve të plagosur, sulmet ndaj posteve ushtarake nigeriane dhe kapjen e armëve dhe pajisjeve. Përveç Telegramit, videoja u lëshua në të paktën 27 faqe të internetit: Google Drive, Google Photos, YouTube, Facebook, SendVid, Myspace, Userscloud, Mediafire, Microsoft One Drive, transfer.ch, 3rbup.com, Amazon Cloud Drive, Anonfile.com, Arkivi i Internetit, mail.ru, file.fm, top4top.net, mega.nz, nofile.io, ok.ru, pc.cd, tune.pk, Vimeo, Dailymotion, Dropbox, Vidio dhe yadi. sk. Dy ditë pasi u ngarkua, video ishte ende në dispozicion në 12 faqet të internetit: Facebook, Vidio, Dropbox, Myspace, 3rbup.com, Anonfile.com, Arkivi i Internetit, file.fm, top4top.net, nofile.io, ok.ru dhe tune.pk. Counter Extremism

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

30 − = 26