Nxitja kundër njerëzimit është padyshim një nxitje e shtyrë kundër vetes njerëzore..!

Përse ta urrejmë dhe armiqësojmë një njeri të cilin nuk e njohim fare?

Cila është pra arsyeja e këtij mendimi urrejtës kundër atyre që aspak s’kemi njohuri për ata.Kemi detyra dhe përgjegjësi e obligime ndaj pasardhësve, ndaj fëmijë dhe gjeneratave që vijnë pas. E ato përgjegjësi janë që t’u mbjellim dashuri për të gjithë e edhe për ata që nuk i njohim.

Pra t’i mësojmë ata që të mos e urrejmë dhe armiqësojmë askënd i cili fare s’na ka bërë keq. Çështja është edhe më e keqe kur urrejtja bëhet në baza të mendimit e në baza fetare. Pra nuk mund të urrehet askush i cili ka besim tjetër apo fe ndryshe.

Është e drejt e secilit. Këtë duhet ta kuptojnë të gjithë, sepse është e drejt sovrane përcaktimi për të besuar në atë që duket reale për secilin.

#Foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

76 − = 72