NJË SHTJELLIM INTERSANT PËR VLEREN E NATËS SË KADRIT


Ef. Imam Izet Camdzic
Për neve, nata e Kadrit do të ishte më e vlefshme se sa një mijë muaj , kur ne sonte në vend të qëndrimit të gjatë me tespih në dorë dhe faljes së shumë e shumë reqateve namazeve nafile -vullnetare, do ti kalonim duke menduar për veten dhe për gjendjen tonë , si mënyrë e vetme për ta ndryshuar vetvetën tonë.
Për neve, nata e Kadrit do të ishte më e vlefshme se sa një mijë muaj, kur në biblotekën e qytetit tonë do të antarësoheshin dhjetera, qindra e mira të rinjë dhe te reja nga radhët tona dhe te ymetit tonë, duke filluar kështu rrugën e nxënjës së diturisë, e cila do të ishte pikrisht kjo rruga e shenjtë, e quajtur xhihad.
Kur të rinjët tanë do të garojnë se kush do të bëhet nxënësi dhe studenti më i mirë, ekonomisti më i mirë, bletari më i mirë, pra secili më i arsimuari se tjetëri, atëherë fati dhe e mira do të jenë në anën tonë. Duhët të kuptojmë njëherë e përgjithmonë se, NJË SHOQËRI NUK MUND TË KETË FAT PA ARSIM !
Kjo është edhe arsyeja pse i dërguari i ynë së pari është urdhëruar nga i Lartësuari qe ai të Lexoj !

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

1 + 8 =