Nëntë këshillat e rëndësishme nga Kurani:

Poqese lexojmë me vëmendje kaptinën Huxhurat të Kuranit, do të sjellim në përfundim 9 rekomandime dhe këshilla të fuqishme që sjell kjo kaptinë e që janë të kontekstit të përgjithshëm.

Këto 9 rekomandime janë më se të nevojshme për një shoqëri stabile dhe që jeton në harmoni mes vete.

1. Mbajeni drejtësinë
2. Pajtoni njerëzit mes vete
3. Qartësoni dhe zbuloni
4. Largohuni nga paragjykimet
5. Mos përgojoni
6. Mos shpifni e spiunoni ndaj njëri tjetrit
7. Mos e tallni askënd
8. Mos e shtypni dinjitetin e njëri tjetrit
9. Mos etiketoni njëri tjetrin me gallape

Sikur njerëzimi t’i përmbahej këtyre këshillave Kuranore, pa asnjë dyshim se jeta do ishte ndryshe, e qetë dhe në harmoni dhe njeriu vërtetë do i përngjasonte engjëjve.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

5 + 1 =