Në Britani nëse klikoni propagandën terroriste mund të dënoheni me 15 vite burg

Kushdo që e klikon propagandën terroriste njëherë në internet, mund të burgoset deri në 15 vjet nën ligje të reja që kanë shkaktuar shqetësime për të drejtat e njeriut.

Deputetët i kishin kërkuar qeverisë të krijonte plane për të dënuar shikimin e “informacionit të dobishëm për një person që kryente ose përgatiste një akt terrorizmi”, i cili shkon më tej se ligjet e përdorura që bënë fizikisht mbledhjen, shkarkimin ose shpërndarjen e materialit të paligjshëm.

Një inspektor i Kombeve të Bashkuara akuzoi qeverinë se ka humbur në drejtim të “krimit të menduar” me propozimin, i cili fillimisht deklaroi se njerëzit do të kishin për të hyrë në propagandë “në tri ose më shumë raste të ndryshme” për të kryer një shkelje terroriste.
Por standardi u hoq nga projektligji, dmth një klik i vetëm tani është i paligjshëm. Gazetarët, hulumtuesit akademikë apo njerëzit që nuk kishin “arsye për të besuar” ata që ishin duke hyrë në propagandë terroriste janë të përjashtuar. Zyrtarët e sigurisë kanë thënë për The Independent se do të ushtrohet liria dhe ligji do të ndihmojë në ndjekjen e ekstremistëve në rastet kur veprat e tjera nuk mund të provohen, ose për të parandaluar radikalizimin.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

64 − 56 =