Muslimani i vërtetë e kërkonë harmonin me të gjithë, pavarësisht nga feja apo kombi

Xhidah: Grupet ekstremiste janë aktive vetëm në mjedise kulturore dhe shoqërore të ndenjura me grupet e veta, tha kreu i Ligës Botërore Muslimane (MWL), Mohammed bin Abdulkarim Al-Issa. Në një predikim të premten, të mbajtur në Xhaminë e Madhe në Kazan, Tataristan, Al-Issa tha se muslimanët vigjilentë mund të mposhtin propagandën ekstremiste. Paqja dhe harmonia janë garantuesit më të rëndësishëm të stabilitetit dhe prosperitetit, tha ai. Al-Issa tha se muslimanët e vërtetë respektojnë unitetin dhe ligjet e vendeve në të cilat jetojnë, duke kërkuar harmoni me të gjithë, pavarësisht nga feja apo kombësia e tyre.
Shefi i MWL, i cili ka qenë në një vizitë në Rusi, paralajmëroi se nuk do të kujtojë ngjarjet historike dhe të nxjerr një analogji për një situatë aktuale. Përgjegjësia e secilës si epokë historike qëndron vetëm tek njerëzit që kanë jetuar në të, tha ai. Al-Issa theksoi nevojën për të përmirësuar mirëkuptimin për të mirën e të gjithëve, duke thënë se “ekstremizmi mund të fitojë vetëm me mungesën e vetëdijes”.
/Arab News/

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

59 − 56 =