Mos e mbroj dhe mos e arsyeto të keqen e quajtur ISIS

Kanë gojen plot paqe dhe deklarim se ISIS nuk përfaqesojnë Islamin. Se Islami nuk lejon vrasjen dhe mbytjen e njerezve në emër të Zotit. Islami është paqe dhe muslimanët jemi paqësorë e ISIS nuk është Islami. Është më se e vërtetë që ata nuk janë islami dhe se feja paqësore e zbritur nga Zoti inkurajon paqen, dashurinë dhe diverzitetin në mendime. Mendimet janë të lira për t’u shprehur. Por, për cilin mendim po flasim?

Mendimi dhe shprehja për lirinë dhe shenjtërinë e jetës së njerëzve. Për lirinë e bindjeve personale dhe besimit individual. Njerezimi ka drejtën e vet të shprehjes dhe veprimit deri në masën kur nuk cenon besimin, bindjen dhe qendrimin e tjetrit. Në rast se cenohet besimi dhe opinioni ndryshe i tjetrit, atëherë kjo nuk është liri e shprehjes e mendimit. Ideologjia e ISIS ka mbjellë frikë dhe shqetësim te secili njeri në normalitet mental. Të thuash jam paqësorë dhe të flasësh si ISIS e të veprosh si ata, është hipokrizi me tendencë të fshehjes apo amnistisë nga e keqja.

Saherë që është ngritur zëri kundër ideologjisë ekstremiste, para vetes shohim dy fytyra në një pjesë të disave që e kanë emëruar veten zëdhënës të Zotit;

E para; fytyra e heshtur që synon amnistinë,   dhe
E dyta; fytyra e fjalorit të njëjtë me të ISIS-it.

Kjo bëhet për disa arsye e nga kryesoret është deshira e fshehtë për ideologjinë e errët që synon shtypjen e mendimit paqësorë. E shohim se si reagojnë me gjuhën më të ndyrë kundër të mundshme ndaj gjithë atyre që janë kundër fanatizmit injorantë. E themi, kujtdo, që thotë se nuk jam ISIS. Nëse nuk je ISIS atëherë përse po shprehesh si ata me fjalorin e plotë të tyre. Frika e mbjellur për një kohë ka kaluar dhe ideologjia e tyre tanimë po venitet dhe vdes në hapësirat tona Shqiptare. Mos humbisni kohë se askush nuk është më indiferent ndaj synimeve të errëta e vrastare.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

− 5 = 1