Mesazhi i Vatikanit për Ramazanin nxit vëllazërinë universale

Vatikani u bën thirrje të krishterëve dhe myslimanëve në mbarë botën që të promovojnë vëllazërinë njerëzore dhe ekzistencën harmonike duke ndërtuar ura miqësie dhe duke promovuar një kulturë të dialogut ku dhuna është e refuzuar dhe personi njerëzor është i respektuar. Këshilli Papnor për Dialogun Ndërfetar (KPDN) bëri ftesën në një mesazh që i uroj myslimanëve në mbarë botën një festë paqësore dhe të frytshme të muajit të agjërimit të Ramazanit që përfundon me Festën e Bajramit.

“Muaji i Ramazanit me përkushtimin e tij ndaj agjërimit, lutjes dhe lëmoshës, është gjithashtu një muaj për forcimin e lidhjeve shpirtërore që ne ndajmë në miqësinë muslimano-krishtere”, thotë mesazhi me titull: “Të krishterët dhe muslimanët: Promovimi i vëllazërisë universale”, nënshkruar nga Sekretari i KPDN-it, Peshkopi Miguel Ángel Ayuso Guixot. Duke cituar dokumentin e nënshkruar nga Papa Francis dhe Imami i Madh Shejh Ahmed el-Tayeb në Abu Dhabi më 4 shkurt, Peshkopi Ayuso fton të krishterët dhe muslimanët të “mbeten të rrënjosur në vlerat e paqes, për të mbrojtur vlerat e mirëkuptimit të ndërsjellë, vëllazërinë njerëzore dhe bashkëjetesën harmonike, për të rivendosur mençurinë, drejtësinë dhe dashurinë “. Ndërtimi i urave për të mirën e përbashkët: Mesazhi u kujton myslimanëve dhe të krishterëve se, duke u hapur ndaj të tjerëve, duke i njohur ata si vëllezër e motra, ata mund të “shembin mure të ngritura nga frika dhe injoranca dhe të kërkojnë së bashku për të ndërtuar ura miqësie që janë thelbësore për të mirën e të gjithë njerëzimit “.

Në këtë mënyrë, ata mund të kultivojnë një mënyrë të re të jetës në institucionet e tyre politike, civile dhe fetare, ku dhuna është e refuzuar dhe personi njerëzor respektohet. Mesazhi inkurajon ndjekësit e të dy komuniteteve që të vazhdojnë të promovojnë “kulturën e dialogut si një mjet bashkëpunimi dhe si një mënyrë për të rritur njohuritë e njëri-tjetrit”.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

− 5 = 1