Më shumë se dy milion muslimanë filluanë pelegrinazhin e Haxhit

Haxhi, një nga tubimet më të mëdha fetare në botë, është një nga pesë shtyllat e Islamit dhe duhet të ndërmerret nga të gjithë muslimanët me mjetet e tyre financiare të paktën një herë në jetën e tyre. Ai përbëhet nga një seri ritesh fetare të cilat përfundojnë gjatë pesë ditëve në qytetin më të shenjtë të Islamit dhe rrethinat e tij në Arabinë Saudite Perëndimore.

Në total, rreth 2.5 milion besnikë, shumica nga jashtë, do të ndërmarrin pelegrinazhin këtë vit, sipas mediave lokale. “Më shumë se 1.8 milion viza u dorëzuan në internet pa nevojën e ndërmjetësve. Ky është një sukses, ” tha zyrtari i ministrisë së Haxhit, Hatim bin Hassan Qadi. “Ndihemi të pastruar duke arritur këtë shtyllë të Islamit dhe duke takuar njerëz nga e gjithë bota. Kjo është e mrekullueshme, ” tha Mohamed Jaafar, një haxhi egjiptian 40-vjeçar. “Kjo është një ndjenjë e papërshkrueshme.

Ju duhet ta jetoni atë për ta kuptuar atë, ” tha një Algjerian në vitet e pesëdhjeta të tij duke përfunduar haxhin për herë të parë.” Kjo është një mundësi dhe moment i artë,” tha shoqja e tij femër. Myslimanët në mbarë botën luten drejt Qabes, e cila ndodhet në Xhaminë e Madhe, dhe pelegrinët ecin rreth saj shtatë herë.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

62 + = 63