Llojet dhe cilësitë e terroristëve

Janë tri lloje terroristësh

 Terroristi Vullnetar : Është ai i cili ka hyrë në organizatë përmes maskës së të tjerëve apo duke i bindur të tjerët duke u kthyer nga një person që mendonte si duhet dhe shëndosh në një person me mendime ekstremiste dhe ky lloj është e lehtë të kthehet në natyrën e tij.

Terroristi Ideologjik: Është ai që ka hyrë në organizatë dhe është i bindur në idetë radikaliste, i cili i mbron ato ide dhe beson në to dhe është i përgatitur për çdo veprim vetëvrasës dhe xhihadi është rruga për të arritur idenë e tij dhe ky person vështirë të bindet dhe të kthehet në mendime të shëndosha dhe natyrore .

Terroristi Mercenar : Është ai i cili ka hyrë  në organizatë vetëm për të fituar gjëra materiale dhe interesa, për të përfituar nga përfitimet e organizatës, një person që ka një devijim të sjelljes së mëparshme dhe nga hyrja në organizatë fiton materialisht dhe pagë dhe beson në riparimin (rregullimin e gjendjes) e statusit të tij nëpërmjet hyrjes në organizatë. Ky gjithashtu ka nevojë për të riparuar veten dhe pastaj për të riparuar mendimin.

Autor: H.Al Khamiss

ECCi

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

− 1 = 1