Liria dhe diversiteti e qojnë përpara një shoqëri.!

Në themel të ndërtimit të një të ardhmeje më të mirë janë dy parime:
1. Liria është thelbi i Kuranit dhe respekti për dinjitetin e të gjitha qenieve njerëzore është parimi madhor që promovon Kurani. Liria e jetës, mendimit, shprehjes, besimit dhe bindjeve e fesë . Kushdo që ka ruajtur dhe ruan këtë themel dot të ketë ngritje të ndritur.
2. Diversiteti, apo larmia në një shoqëri e bën të pasur atë rreth kurse kujdesi e respekti i diversitetit e begaton dhe jep të ardhme përparimtare një shoqërie që ndërtohet mbi themelet e lirisë dhe ardhmërisë. Shoqëria me shumicë të një feje e ka obligim dhe detyrë të ruaj, kujdeset dhe garantoj pakicën tjetër fetare. Kjo e bën shumicën shembull e model të besimit dhe fesë.Jemi krijuar për të qenë të lirë dhe për të respektuar lirinë e të tjerëve

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

− 1 = 1