Kjo është zgjidhje, nuk mund të ketë tjetër..!

Kjo është zgjidhje , nuk mund të ketë tjetër Flitet edhe në të kaluarën edhe sot , por është folur edhe për të shkuarën se si ishte dhe kush ishin të parët që e shpjeguan fenë e zbritur nga Zoti . Me qindra e miliona njerëz në mbarë botën predikojnë Islamin secili në formën e mënyrën e vet . Ideologji , sekte , fraksione dhe tarikate të shumta brenda shoqërisë myslimane , vazhdojnë duke dhënë përpjekjet për të rritur numrin e ithtarëve .

Por më pak e rëndësishme është se si dhe çfarë ishin , sa është me rëndësi të shohim dhe të gjejmë zgjidhjen , Zgjidhja nuk vie duke iu referuar çfarë thanë e i menduan , por zgjidhja , ka një emër që duhet ta emërtojmë .

Ne mund të flasim e predikojmë se kush do të jetë në xhenet e kush në xhehenem , por sërish kjo çështje është në Dijen e Zotit . ” PO KA NJË ZGJIDHJE E JO DY ” .. ” Lexo ” , ” Puno ” sepse Zoti , besimtarët dhe i Dërguari e shohin punën . Zgjidhja është dija , puna , prodhimi , spikja , morali , respektimi i mendimit dhe mendjes , largimi nga ekstremizmi e dhuna , disiplina e korrektësia , dhembshuria dhe përkushtimi për të tashmen e të ardhmen . Zgjidhje nuk është vajtimi i të shkuarës , vajtimi gjatë predikimit apo loti .

Është ngritja nga gjumi dhe përmirësimi i vetes . Po pra , ka zgjidhje , ecni në tokë e shihni si ishin popujt e shkuar por edhe ecni në tokë e shihni se si përparuan dhe e ndërtuan tokën me bukuri mahnitëse njerëzit që e deshën zgjidhjen Përtacia dhe të qenurit vetëm me emër besimtarë nuk e sjell zgjidhjen . Vezhgimi e analiza ndaj të përparuarve nuk ndryshon individin e as shoqërinë .

#foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

5 + 1 =