Kjo është zgjedhja ime dhe nuk do të thote të jetë edhe e juaja

Kjo është zgjedhja ime dhe nuk do të thote të jetë edhe e juaja: ‎{لئن بسطت إلي يدك لتقتلني ما أنا بباسط يدي إلك لأقتلك إني أخاف الله رب العالمين} ‎ (المائدة 28) Edhe nëse përpiqesh të më vrasësh, nuk do të përpiqem të të vras. Kam frikë Perëndinë, Zotin e të gjitha botëve. (5:28) Përgjigja e duhur ndaj sulmeve te Islamit dhe myslimanëve duhet të jetë me sa vijon:
1) Të përgjigjemi për hir të Zotit dhe të kërkojmë miratimin e Tij, jo për hir të hakmarrjes.
2) Të përgjigjemi me qëllimin për t’i udhëzuar të tjerët në rrugët e mirësisë, mëshirës dhe dashurisë. Shumë shpesh disa myslimanë i përgjigjen sulmeve urrejtëse me më shumë urrejtje, të cilat vetëm vazhdojnë ciklin e hakmarrjes.

Përkundrazi, ne duhet të synojmë që përmes përgjigjjeve tona të udhëzojmë dhe për të përfitojmë shumë njerëz përfshire edhe ata që nisën sulmet në vendin e parë. Përjetësia me Perëndinë nuk është këtu në tokë, por në ahiret. Ai është gjyqtari i fundit i veprave tona! Safi KASKAS – foltash.com

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

87 − = 80