Keqpërdorimi i fesë nga ekstremistët çon në vdekje dhe shkatërrim

Kairo: Ministri Saudit i çështjeve Islame, Sheik Abdullatif Al-Asheikh ka thënë se dezinformatat e shpërndara nga ekstremistët dhe terroristët në mesin e muslimanëve çuan në revolucione dhe humbje të jetës, si dhe në shkatërrimin e tokave dhe shpërndarjes së njerëzve.

Al-Asheikh i bëri këto komente gjatë një fjalimi në seancën e hapjes së Konferencës së 30-të Ndërkombëtare të Këshillit Suprem për çështje Islamike, të organizuar nga Ministria egjiptiane në Kajro nën temën “Ndërtimi i Kombit në Jurisprudencën Islame”.

Ai tha se një nga rregullat më të rëndësishme për ndërtimin e vendeve për të cilin ranë dakord të gjitha kombet dhe civilizimet, dhe i forcuar dhe theksuar nga Islami, ishte vendosja e rregullave të drejtësisë, tolerancës, bashkëjetesës dhe luftimit të korrupsionit dhe korruptuesve. Al-Asheikh tha se një nga burimet më të mëdha të korrupsionit ishte korrupsioni intelektual që gjeneron gjithë korrupsionin praktik dhe të sjelljes. Al-Asheikh tha se ideologjia radikale, mbi të cilën u themelua organizata terroriste Vëllazëria Myslimane, përhap militantizmin dhe urrejtjen midis njerëzve në emër të Islamit, duke bërë që jomuslimanët të mos e kundërshtojnë Islamin.

Ai nënvizoi se ndërtimi i kombeve dhe promovimi i forcës së tyre nuk ndodh përmes dembelizmit dhe indolencës, por duke studiuar të gjitha shkaqet materiale dhe mjetet e civilizuara në të gjitha aspektet e jetës, qoftë ushtarake, ekonomike, shkencore dhe sociale.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

8 + 1 =