Katolikët dhe muslimanët luten në Vatikan për viktimat e 11 shtatorit

Katolikët dhe muslimanët u lutën në qytetin e Vatikanit të mërkurën për viktimat e sulmeve të 11 shtatorit dhe të çdo akti të terrorizmit. Lutjet ishin një pjesë e takimit të parë të një komiteti të ri të krijuar nga Emiratet e Bashkuara Arabe për zbatimin e qëllimeve të përshkruara nga Papa Françesku në deklaratën e përbashkët me Ahmed el-Tayeb për vëllazërinë njerëzore të nënshkruar në Abu Dhabi në shkurt të këtij viti.

Sipas zyrës së shtypit të Selisë së Shenjtë, komiteti zgjodhi që të mblidhej me 11 shtator si “një shenjë e vullnetit të mirë për të ndërtuar jetë dhe vëllazëri, ku të tjerët po mbillnin vdekje dhe shkatërrim.”

Komiteti përbëhet nga shtatë anëtarë: dy nga kuria romake dhe pesë anëtarë nga Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Egjipti. Grupi përzgjodhi Peshkopin Miguel Ángel Ayuso Guixot, si President i Këshillit Papnor për Dialog Ndërfetar, për të qenë Presidenti i Komisionit. Papa Françesku përshëndeti anëtarët e komitetit në 11 shtator në Casa Santa Marta dhe u dha secilit prej tyre një kopje të “Dokumentit për vëllazërimin njerëzor për paqen botërore dhe të jetojmë së bashku”.

Dokumenti për vëllazërinë njerëzore, fton “të gjithë personat që kanë besim në Zot dhe besim në vëllazërinë njerëzore të bashkohen dhe të punojnë së bashku, në mënyrë që të mund të shërbejë si një udhëzues për gjeneratat e ardhshme për të përparuar një kulturë të respektit të ndërsjellë në vetëdijen e hirit të madh hyjnor që i bën të gjithë qeniet njerëzore vëllezër dhe motra.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

− 1 = 8