Ja përse dituria dhe shkenca kanë rëndësi.!

Ja përse dituria dhe shkenca kanë rëndësi.!

Është folur shumë gjatë gjithë historisë njerëzore mbi rëndësinë që ka shkenca, dituria dhe kërkimi i saj.Por disa e kanë marrë me seriozitet kurse të tjerë u ka mbetur vetëm si shprehje çështja e diturisë dhe shkencës. Por ja dhe disa arsye se pse dituria e shkenca janë të rëndësishme:-Sa më shumë përparon shkenca dhe dituria, iluzionet pakësohen e qe besa shkojnë drejt shuarjes.-Sa më shumë përparon shkenca, shëndeti i njerëzve është më i mirë.

-Shkencëtarët dhe të diturit i japin rëndësi primare mbrojtjes së ambientit, prandaj sa më shumë të ditur kemi ambient më të mirë që ndikon në shëndetin e njerëzve.-Sa më shumë përparon shkenca, aq më pak është numri i atyre që mendojnë se fitohet shpërblimi pa angazhim, përkushtim e punë.-Sa më shumë përparon shkenca dhe shtohen të diturit, shteti dhe shoqëria janë në duar të sigurta dhe kanë të ardhmen e ndritur.Të braktisim turbanin e iluzionit dhe ëndrrave që na mbajnë peng sot dhe për të ardhmen…

Ndaj jo rastësisht Kurani në shpalljen e parë dhe thelbësore për njeriun e fillon me: LEXO!

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

68 − 61 =