Interesante:

Mbreti i Saudisë formon një këshill për rishikim të ‘haditheve” të shpikura

Mbreti Selman i Arabisë Saudite, ka nxjerrë një dekret për themelimin e një këshilli të pavarur prej dijetarëve mysliman në vendin e tij, të cilët kanë për detyrë rishikimin e “haditheve’ të shpikura që eventualisht mund të kenë nxitur dhunë në mesin e shoqërisë saudiane dhe më gjerë.

Ai ka kërkuar saktësimin e të ashtuquajturve thënie profetike e të cilat në shumë kuptime kanë sjellë dhunë, ekstremizëm dhe jo tolerancë.Saud Abdullah bin majeb, prokuror i përgjithshëm i Arabisë Saudite, në një intervistë për gazetën shtetërore

“RIJAD’ BËRI TË DITUR THELBIN E KËRKESËS, E AJO ËSHTË QË TË RISHIKOHEN ME KUJDES SECILI TRANSMETIM QË MUND TË PËRMBAJË DHUNË E MOS DURIM.

Ai ka thënë se është e pamundur që i Dërguari mëshirë të jetë prej atyre që nxisin në të ligën, dhe mu për këtë ne duam të ruajmë personalitetin e njeriut që Zoti e dërgoj mëshirë e jo dhunë për njerëzimin.

#FOLTASH

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

98 − 96 =