I trembet “padrejtësisë” por s’ka guxim për të bërë drejtësi!

Bota njerëzore ka llojllojshmëri të njerëzve me bindje, mendime, synime dhe qartësim të rrugës në këtë botë.Por ajo që njerëzimi ka nevojë është një parim shumë i rëndësishëm, i domosdoshëm për të mbarë vajtur jeta në tokë. Është drejtësia parimi themelorë që duhet kultivuar kudo dhe nga secili; në shtëpi, me familjen, veten, rrethin, në punë e në shoqëri si tërësi.

Por ajo që e pengon një pjesë është frika, çfarë dhe cila frikë:
Jeton në këtë botë e ka frikë nga vetja, nga errësira e shumëçka që sheh, e kjo e mban peng për të lëvizur.Frikësohem nga drita e ditës dhe errësira e natës, nga dielli që mund të më afrohet pranë, frikësohem nga varri për të ardhmen e trupit që e barta, frikësohem nga shpresa dhe optimizmi, nga fytyrat e njerëzve të mërrolur dhe që buzëqeshin, nga lutjet e mia për të vdekurin që nuk më kthen përgjigje dhe nuk guxoj të lëvizi, frikësohem nga brendia të cilën e Di Zoti…

Frikësohem dhe trembem nga çdo gjë por nuk kam guxim të lëvizi drejt drejtësisë së Zotit të Madhërishëm

#Foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

+ 84 = 93