Heqja e grupeve ekstremiste nga mediat sociale kufizon ndikimin e tyre

Heqja e grupeve ekstremiste nga platformat kryesore të mediave sociale si Facebook është një mënyrë efektive për të kufizuar ndikimin dhe arritjen e tyre, sugjeron një hulumtim i ri.

Një raport i Rrjetit Global të Kërkimit mbi Terrorizmin dhe Teknologjinë thotë se shembulli i Britanis së Madhe me heqjen e grupit ekstrem të djathtë nga Facebook në vitin 2018 tregon se largimi mund të shkurtojë nivelin e ekspozimit të grupeve të tilla në internet. Ai pretendon se që nga largimi nga Facebook, numri i ndjekësve të tyre ka rënë nga 1.8 milionë që kishte në rreth 11,000 në një platformë alternative më të vogël – Gab.

Në shkurt, Facebook njoftoi gjithashtu një ndalim të përhershëm për aktivistin e ekstremit të djathtë Tommy Robinson, emri i vërtetë Stephen Yaxley-Lennon, për sjelljen “në mënyra që shkelin politikat tona rreth urrejtjes së organizuar”.

Raporti i ri inkurajon kompanitë e mediave sociale që të vazhdojnë të largojnë grupet ekstremiste dhe u kërkon qeverive të Mbretërisë së Bashkuar dhe SHBA-ve të punojnë me rrjete më të vogla sociale për të rregulluar më mirë përmbajtjen në ato vende. Studiuesit argumentojnë se ndalimi i grupeve ekstremiste nga platformat kryesore të mediave sociale i lë ata pa një “portë” për pishina më të mëdha të rekrutëve potencialë dhe largon aftësinë e tyre për të drejtuar njerëzit në faqet e tyre në platforma të tjera.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

1 + 5 =