Haxhi në numra

– Rreth 2.5 milion po njerëz marrin pjesë në ritualet këtë vit, sipas mediave saudite, krahasuar me 2.37 milion vitin e kaluar, 1.860 milion në 2016 dhe vetëm 24,000 në 1941.


– Dhjetëra mijëra janë si personel i sigurisë, përfshirë më shumë se 17,000 punonjës të mbrojtjes civile, që janë mobilizuar për të ndihmuar pelegrinët e Haxhit, thanë zyrtarët. Mijëra kamera vëzhgimi janë instaluar në vende të ndryshme.


– U përgatiten 25 spitale, 156 qendra mjekësore dhe u mobilizuan më shumë se 30,000 njerëz që punojnë në fushën e shëndetit për të ofruar shërbime shëndetësore për pelegrinët, sipas Ministrisë së Haxhit dhe mediave.

– Rreth 350,000 tenda me ajër të kondicionuar u instaluan për ti marrë haxhinjtë në Mina.

– Ka më shumë se 5.600 hotele dhe apartamente hoteliere për pelegrinët në Mekë dhe Medinë me një kapacitet për të akomoduar 2.7 milion njerëz, sipas mediave saudite.

– Janë rreth 3,000 fluturime ndërkombëtare që i transportojnë pelegrinët në Mbretëri, sipas shifrave të lëshuara nga autoritetet saudite. Dhe u sollën 25 mijë haxhilerë me autobusë në Mekë.

– 13,000 kulla telekomunikacioni dhe 5.400 qendra wirelesi në internet u instaluan për t’u shërbyer haxhilerëve, sipas Ministrisë së Haxhit.

– Katër mijë pastrues janë duke punuar me ndihmën e 400 makinave pastruese për të pastruar Xhaminë e Shenjtë, sipas autoriteteve saudite. – Më shumë se një milion bagëti janë ndarë për sakrificë nga autoritetet e Haxhit, sipas mediave.

– Arabia Saudite shpreson të arrijë 30 milion pelegrinë deri në vitin 2030. – Rreth 96 milion muslimanë kanë marrë pjesë në haxh në 50 vitet e kaluara, sipas shifrave zyrtare.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

+ 50 = 58