Gjatë po i luten Zotit kolektivisht që të shëroj të sëmurit tanë por a mjafton me kaq.??

Ne në vend të lutjes kolektive duhet t’i përvishemi punës dhe angazhimit që për të sëmurin të prodhojmë barna shëruese e jo të mjaftohemi me ngritje duarsh lart dhe në mënyrë kolektive.

Islami synon që të nxisë individë që janë fetar individual e jo fetarizëm kolektiv me lutje të përbashkëta dhe vetëm si traditë e rregull kalimtar. Njeriu që nuk shfaqë gatishmëri për të ndërtuar individualitetin e tij, ai për të arsyetuar hipokrizinë arrin që të krijoj lutjen kolektive që bëhet vetëm si shprehi e jo si dëshirë dhe vullnet.

Lutjet kolektive, të përbashkëta duke anashkaluar lutjen individuale që është lidhje mes robit dhe Zotit të tij, nuk janë asgjë tjetër por janë shenja të dobësisë, paaftësisë dhe dorëzimit.Bukur gjatë po i luten Zotit kolektivisht që të shëroj të sëmurit tanë dhe mjaftojnë me kaq.

Ne në vend të lutjes kolektive duhet t’i përvishemi punës dhe angazhimit që për të sëmurin të prodhojmë barna shëruese e jo të mjaftohemi me ngritje duarsh lart dhe në mënyrë kolektive.

#Foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

80 − = 78