FOLTASH, parandalues i ekstremizmit në trojet shqiptare

Manipuluesit dhe keqpërdoruesit e islamit, shumë të rinjëve ua shpëlanë trurin në emër të fesë. Ky manipulim rezultoi me shkuarjen në Siri, e mëse treqind individëve, ku shumë prej tyre shkuan me familjet e tyre. Propaganda ekstremiste e predikuesëve vehabist, arriti të shënoj progres fal aktiviteteve të shumta propaganduese që kishin mbështetje të madhe financiare. Duke e parë këtë fenomen si rrezik në rritje, është themeluar mediumi Foltash, i cili përbëhet nga studies dhe analist të fushave të ndryshme. Qëllimi i Foltash si medium, ka qenë dhe vazhdon të mbetet lufta kundër radikalizmit fetar dhe ekstremizmit të dhunshëm i cili shumë persona i shpuri deri tek terrorizmi. Që nga themelimi i mediumit, Foltash me stafin e tij profesional ka punuar pa reshtur për ta mbrojtur rininë tonë nga rreziku i devijimeve ideologjike. Foltash ne vazhdimësi ka demaskuar ideologjitë radikale dhe ekstreme që kanë pasur tendencë përhapjen në shqiptari. Foltash ka organizuar disa here edhe tryeza diskutimi me përfaqësues te shtetit dhe shoqërisë civile. Përpjekjet e tona të vazhdueshme për deradikalizmin e të rinjëve dhe preventimi i përhapjes së mëtutjeshme të ekstremizmit, ka rezultuar me sukses jashtëzakonisht të madh në terren. Foltash ka qenë dhe vazhdon të jetë mediumi i vetëm në shqiptari që ka ngritur zërin kundër radikalizmit fetar dhe ekstremizmit të dhunshëm. Foltash gjithnjë ka promvuar dhe do të vazhdoj të promovoj vlerat e mirëfillta kombëtare dhe fetare. Ne promovojmë tolerancën, harmoninë dhe vëllazërinë në ndërmjet të gjitha komuniteteve fetare shqiptare. Si një dhe të vetmit në trojet shqiptare, Foltash do të vazhdoj misionin pë ruajtjen e vendit dhe popullit nga ideologjitë e mbrapshta që rrezikojnë mirëqenien tonë .

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

13 + = 21