FEJA, FETARIZMI DHE IMANI

Pyete veten!
Secili nga e ka detyrë të merret me veten e jo me tjerët. E kemi detyrë të mbajmë shënimet për veten tonë e jo për të tjerët.Ndaj secili e ka obligim t’i bëj pyetje vete…

A bjen me fjet çdo natë me dashuri e urtësi dhe synim që nesër për të bërë vepër të mirë apo bjen me fjet me mendimin e urrejtjes e zilisë ndaj tjerëve.Në këtë mënyrë e kupton secili besimin e vet në Zotin dhe në mësimet e urta të moralit e edukatës.
Çfarë fsheh brenda rrobave tua, dhuratë për një shok apo helm që cenon tjetrin.Cili është plani yt; Të ndërtosh apo të shkatërrosh?

Cila është fjala jote; Fjalë e bukur me nijet të mirë apo fjalë me qëllim shkatërrimi e urrejtje?

Përmes këtyre pyetjeve që secili duhet bërë vetes e kupton se çfarë besimi ka dhe cilat janë lidhjet e tij me Zotin.

dr. Mustafa Mahmud

#FOLTASH

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

15 + = 18