Ekstremizmin e mësova në libra

Jaseeri është nga Kirkuku i Irakut. Tani ai është 32 vjeçarë, rrëfen përvojën e rinisë së tij. Në vitin 2005 kur isha 16 vjeçarë fillova të lexoj libra nga autor të cilët nuk i njihja. Më pas kam kuptuar se unë kam lexuar libra të fesë nga autor të krahut ekstrem. Pata mësuar se vetëm ne kemi drejtën e jetesës thitë ai. Librat e më pas edhe derset e disave më bën të krijoi bindjen se njerëzimi janë kufarë dhe të pa fe dhe se duhet vrarë të gjithë deri sa në tokë të jenë vetëm muslimanët. Jasiri thote se iu bashkova Isis-it duke parë që vetëm ata janë në rrugë të drejt. Luftova krah tyre në Mosul. Ne luftonim, por krerët e Isis-it mirreshin vetëm më gra dhe femra që ata i robërinin .

Arsyetonin veten pikërisht me disa libra që unë veq kisha lexuar. Nuk faleshin, nuk agjëronin. Por më e rënda për mu ishte kur ata vrisnin musliman dhe jomusliman, fëmijë, gra dhe pleq si dhe dhunonin këdo që i kundërshtonte, thotë ai. Jasiri tani thotë se aktualisht nuk jam në asnjë besim fetar. Islamin e doja shumë, por tani jam në përpjekje të mirrem vetëm me veten dhe familjen. Nuk jam besimtar, përfundon Jasiri i tmerruar nga tërë ajo që ka përjetuar.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

79 − = 75