Besimi në Zotin jep qëndrueshmëri përballë sfidave dhe vështirësive shpirtërore

Besimet shpirtërore mund të jenë të dobishme për shëndetin e një personi, duke rritur optimizmin dhe rezistencën e tyre, ndërsa zvogëlojnë rrezikun e depresionit, abuzimit të substancave, vetëvrasjeve dhe sjelljeve të rrezikshme. Besimi mund ti bëjë bashkë njerëzit që ndajnë të njëjtat vlera, duke u dhënë atyre një ndjenjë të përkatësisë dhe mbështetje më të madhe sociale. Për më tepër, shumë organizata fetare mbështesin nisma me bazë shëndetësore, të tilla si ushqimi i shëndetshëm, ushtrimi i rregullt dhe ulja e stresit, të cilat kanë një ndikim pozitiv në bashkësinë e tyre.Besimi mund t’u japë njerëzve rehati gjatë kohërave të vështira, përfshirë edhe kur pësojnë humbje të thella. Ai siguron qëllim dhe një spirancë për moralin, i cili vepron si një parandalues ​​i krimit. Besimi fetar mund të jetë një ndihmë për prindërit gjithashtu, pasi që mund të frymëzojë fëmijët të jenë më bujarë: Kur krahasohet me moshatarët agnostikë ose ateistë, të rinjtë fetarë kanë shumë më shumë gjasa të përfshihen në shtrirjen e komunitetit siç janë vullnetarizmi, dhe me shumë gjasë, e konsiderojnë faljen si një vlerë dhe sjellje që ata e miratojnë.Besimtari i mirë është i qëndrueshëm, bujar dhe i dashur për të gjithë. Ai në situata të vështira shpëtimin dhe qetësinë e gjen në mbështetje te Zoti i Madhërishëm.#foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

28 − = 22