Bahreini ekzekuton tre burra për akuzat e terrorizmit, dhe vrasjen e Imamit të xhamisë

Bahreini ekzekutoi të shtunën tre persona të dënuar në dy raste të veçanta, një rast i “terrorizmit” në vrasjen e një oficeri policie dhe i dyti lidhur me vrasjen e një imami të xhamis, tha prokuroria publike. Prokurori publik Ahmed al-Hammadi tha se dy nga individët në rastin e terrorizmit u akuzuan gjithashtu për posedimin e eksplozivëve dhe armëve të zjarrit për qëllime terrorizmi. Të dënuarit u vranë së bashku me një të burgosur të tretë, i shpallur fajtor për vrasje. Rasti i terrorizmit bazohej në hetime, të cilat zbuluan një organizatë terroriste të lidhur nga një duzinë anëtarë nga jashtë në Iran, Irak, Gjermani dhe 40 anëtarë në Bahrein. Organizata po përgatitej të kryente një numër të krimeve terroriste brenda Bahreinit “me qëllim të shqetësimit të rendit publik, duke rrezikuar sigurinë e Mbretërisë, duke dëmtuar unitetin kombëtar dhe duke penguar autoritetet publike nga kryerja e detyrave të tyre”, – thuhet në raport.


Vrasja e Imamit

Në një rast të veçantë, muezini i xhamisë së Bahreinit (personi që reciton thirrjen për namaz) u dënua me vdekje për vrasjen e imamit të xhamisë, pjesët e trupit të të cilit u gjetën në shkretëtirë, sipas prokurorit publik. Personi u akuzua bazuar në dëshmitë e dëshmitarëve, si dhe raportet e mjekësisë ligjore, pamjet e sigurisë dhe rezultatet e raporteve laboratorike të forenzikës. Çështja u paraqit para Gjykatës së Lartë Penale, gjatë së cilës prokuroria paraqiti provat që vërtetonin akuzat, duke kërkuar dënimin maksimal. I akuzuari kishte apeluar dënimin me vdekje para Gjykatës së Apelit, e cila vendosi kundër tij.

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

11 − 5 =