Mos e thuaj KUSH E THA, dëgjoje mendimin dhe shqyrtoje.!

Po qese bëhet një studim i ri apo një mendim i ri i pa dëgjuar më parë, gabimi më i madh që bëhet është kur studiues i fesë me gradë të lartë të thotë menjëherë:

“Kush ka thënë këtë, ku është burimi, cili është transmetimi…”?

Me këtë pyetje fatale ai dëshiron të mbyll derën e dijes dhe studimeve, e synon dhe do vetëm cka është menduar më parë.Mos e thuaj KUSH E THA, dëgjoje mendimin dhe shqyrtoje, nëse të pëlqen e merr e nëse jo ec. Por mos thuaj kush e tha këtë apo kush e ka transmetuar këtë?Mos na e lodhni trurin duke kërkuar transmetime, mos e mbyllni derën e të menduarit të ri e të kohës, . Është marre për një popull që nuk pyet: SI por pyet kush e tha?

Kush e tha kush e tha, pyetje e turpshme. Pyet SI e jo kush transmetoj.T’i hapim dyert e dijes e shkencës e jo dyert e ferrit.Alijj Houvejrini, mendimtar arab

#foltash

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

6 + 1 =