Fëmiu i thotë babait: E keni bë lëmsh fenë…!

Fëmiu i thotë babait: E keni bë lëmshNdoshta nganjëherë edhe rrëfimet janë të dobishme për të pasqyruar aktualitetin dhe krizën në një shoqëri të lodhur nga ideologji dhe fraksione fetare apo nën petkun e fesë e të cilat kanë synim dominimin dhe përvetësimin e “Zotit” në favor të tyre.Tregohet se në shtetin arab të Libanit i cili është i stërmbushur me besimi të ndryshme fetare, por në theks të veçantë fraksione dhe ideologji në mesin e myslimanëve.

Një fëmijë një ditë e pyet babin e vet: Cka jemi ne: Sunnit apo shiit?Babi i thotë ne jemi arab të Libanit, kurse unë jam sunnit e nëna jote është shiite, kurse motrën e madhe do e martojmë për një druz (sekt fetar) kurse ty do të marrë një nuse nga zejditë (sekt fetar) , e motrën e vogël do e martojmë për një djal bektashi , e vëllain tënd të madh do e martojmë me një vajzë nga behaitë (sekt fetar) e kështu me radhë…..

Fëmiu i mençur nga kjo që dëgjon i thotë babait” E mysliman a ka në këtë vend pra pasiqë nuk e përmende fare fenë Islame?

Pra të nderuar, stop sektarizimit e lidhjes nyje të fesë, mendimit dhe zhvillimit. Kështu pra është një realitete në tërë botën myslimane, për fat të keq. E ne në vendin tonë nuk duhet të përqafojmë pështjellimet dhe çmenduritë e huaja që thyejnë themelin e shoqërisë sonë.

#foltash

8Vanesa Jashari dhe 7 të tjerë

Related posts

Leave a Reply

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

9 + 1 =