Twitter ka pezulluar më shumë se 1 milion llogari për terrorizëm

5378872-3x2-940x627Twitter është krenar për arritjet e tij në luftën kundër terrorizmit. Në 20 muaj, platforma e mediave sociale pezulloi më shumë se 1.2 milionë llogari për përmbajtjen e terrorizmit. Twitter tha se po vazhdon të shihte një ndikim pozitiv dhe të rëndësishëm si rezultat i teknologjisë së zbulimit të hershëm. Dhe falë teknologjisë së zbulimit të hershëm, 75 përqind e atyre llogarive u pezulluan para se të mund të fshinin dhe të shkruanin cicërima të reja. “Twitter ka qenë në ballë të reagimit ndaj sfidës së evoluar për parandalimin e shfrytëzimit terrorist të internetit”, tha një lajmëtar në Twitter për ABC. Ministri i Punëve të Brendshme Peter Dutton gjithashtu është i impresionuar, duke e përshkruar figurën 1.2 milion si një “numër të pabesueshëm” pas bashkëbisedimit të një takimi nën-rajonal kundër terrorizmit në Xhakarta të Indonezisë. Por Z. Dutton tha se ende kishte shumë punë për t’u bërë. “Është një figurë e rëndësishme, por mund të jetë vetëm maja e ajsbergut në kuptimin e kuantumit që ne duhet të bëjmë, jo vetëm sot, por edhe në kohën kur përdorimi i mediave sociale rritet me kalimin e viteve”, tha Dutton. Ai gjithashtu u bëri thirrje të gjitha platformave të mediave sociale që të bëjnë më shumë në luftën kundër terrorizmit në internet.

“Kjo është një çështje shumë serioze dhe e rëndësishme dhe ne kemi nevojë për angazhim më të mirë nga ato kompani të mediave sociale”, tha ai. Në një deklaratë në internet, Twitter tha se kishte “suspenduar përgjithmonë” 272,460 llogari në gjashtë muaj midis korrikut dhe dhjetorit të 2017. “Ne vazhdojmë të shohim ndikimin pozitiv dhe të rëndësishëm të viteve të punës së rëndë, duke e bërë vendin tonë një vend të padëshirueshëm për ata që kërkojnë të promovojnë terrorizmin, duke rezultuar në këtë lloj aktiviteti duke u zhvendosur nga Twitter”, tha z.Peter Dutton minisitri i brendshëm australian.

Postime te ngjajshme