Siria u çlirua plotësisht nga terroristët e ISIS-it – thotë ushtria ruse

5a26245bfc7e93c71b8b4567 Shtabi i Përgjithshëm Rus ka deklaruar çlirimin e Sirisë nga ‘Shteti Islamik’, duke deklaruar se të gjitha territoret e mëparshme nën kontrollin terrorist u çliruan në shtytjen përfundimtare nga Ushtria Siriane. “Të gjitha njësitë terroriste të ISIS-it në tokën siriane janë shkatërruar dhe territori është çliruar,” tha shefi i Shtabit të Përgjithshëm të Forcave të Armatosura, Valeri Gerasimov. “Prandaj, që nga sot, nuk ka territor të kontrolluar nga ISIS-i në Siri,” shtoi ai. Gerasimov bëri njoftimin gjatë një takimi vjetor për atashetë ushtarakë të huaj. Pasi u informua për operacionin ushtarak të suksesshëm në të dy brigjet e lumit Eufrat në Siri nga Ministri rus i Mbrojtjes Sergej Shoigu, Presidenti Vladimir Putin tha se procesi politik dhe organizimi i kongresit popullor sirian në Soçi, i dakorduar nga Rusia, Irani dhe Turqia muajin e kaluar, tani duhet të jetë në fokus. Ndër synimet e tjera, Putin caktoi hartimin e një kushtetute të re dhe përfundimisht zgjedhjet parlamentare dhe presidenciale. “Natyrisht, mund të ketë disa pika të rezistencës, por puna ushtarake ka përfunduar kryesisht në atë zonë dhe në atë kohë.

Ka përfunduar me një fitore të plotë, përsëris, me një fitore të aleancës dhe humbje të terroristëve,” tha udhëheqësi rus. Procesi i paqes, megjithatë, do të jetë “një punë shumë e madhe dhe e gjatë”, paralajmëroi Putin. Për këtë, megjithatë, gjakderdhja në Siri duhet të ndalet plotësisht, tha ai. Sigurimi i arritjeve të fundit dhe forcimi i zonave të de-përshkallëzimit të brishta duhet të jenë hapat e parë për këtë qëllim, shtoi presidenti rus.

Postime te ngjajshme