Kur’ani apo Kurani?

quranreadinghelp1Sipas rregullave drejtshkrimore, shkruhet “Kurani” dhe jo “Kur’ani”, shkruhet “kuranore” dhe jo “kur’anore”, shkruhet “Mithat” dhe jo si dikur “Mit’hat”!

Kur vë apostrofin, je duke treguar se ka ra një -ë aty. Kur shkruan “Kur’ani” je duke thënë se trajta e parë (origjinale) qenka “Kurëani” e trajta më e shkurtuar “Kur’ani”, gjë që nuk qëndron e as e ke për qëllim.

Për shkrimin drejt të fjalës “Kuran” duhet të motivohemi edhe nga besimi e respekti ndaj këtij Libri.

Autor: Ilmi Rexhepi

Postime te ngjajshme