INDI: Myslimanët i mbështesin katolikët pas përmbytjeve në Kerala

41547302_2721008761458669_3267132509116170240_nNjë prift katolik indian bisedoi me një grup asamblesit të besimtarëve myslimanë të mbledhur në një xhami për namazin e së premtes, duke i falënderuar për ndihmën humanitare të marrë pas përmbytjeve të fundit në Kerala. Fr Joseph Puthussery vizitoi xhaminë në Vechoor në rrethin e Kottayam, në Kerala dhe mbajti një fjalim falënderimi në sallën e tyre të lutjes. Fr Joseph tha se shumë besimtarë myslimanë, me një frymë të madhe solidariteti, sollën ushqim dhe ndihma për viktimat e përmbytjes që kishin marrë strehim në kishën e tij, në Kryepeshkopatën e Ernakulam-Angamalisë.

Kisha e Shën Anthonit në Achinakom, në rrethinën e Kottayam, ofroi strehim dhe mbrojtje për më shumë se 580 njerëz të pastrehë, viktima të përmbytjeve që prekën 12 nga 14 rrethet e Keralas në mes të gushtit. Fr Jozefi tha: “Unë menjëherë shkova në xhami, takova Imamin dhe kërkova ndihmën e tij. Pas lutjeve të ditës, vëllezërit myslimanë erdhën në kishë me një sasi të madhe ushqimi dhe uji”. Myslimanët ofruan ndihmë humanitare për të pastrehët në kishë për disa ditë. “Përveç ushqimit dhe ujit, të rinjtë e bashkuar në xhami gjithashtu filluan të sillnin ilaçe”, tha ai. Pas kësaj shfaqjeje solidariteti, autoritetet e xhamisë bënë një tjetër gjest profetik: ata i ofruan një prifti të krishterë predikimin që zakonisht është i rezervuar për një ‘maulavi’ (klerik mysliman) dhe përdoret prej tij për t’u folur njerëzve të tij.

Prifti u tha besimtarëve: “Nuk kam fjalë për të shprehur mirënjohjen tonë për vëllezërit myslimanë për mbështetjen bujare që ata ofruan gjatë periudhës së vështirë”. Në fjalimin e tij 10-minutësh, prifti katolik kishte thënë: “Edhe pse përmbytjet na kanë marrë shumë sende të vlefshme nga ne, ajo që mori më parë ishin muret që ne kemi ndërtuar për të ndarë njëri-tjetrin. Ajo ka larë arrogancën dhe egoizmin nga mendjet tona “.
“Kjo lidhje vëllazërore nuk duhet të pushojë: ne do të duhet të transmetojmë vlerat që kemi rizbuluar përmes kësaj fatkeqësie për gjeneratat e reja”, shtoi ai. /foltash/

Postime te ngjajshme