Gjuha shqipe bëhet gjuhë zyrtare në Maqedoni

auto_901AB2DD-2083-4B07-9EE4-B439BC565AFD_w1023_r1_s1500557716 Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, me 69 vota “për” dhe me asnjë kundër dhe asnjë abstenim, ka miratuar ligjin për përdorimin e gjuhëve. Me këtë ligj parashikohet që në të gjitha organet e pushtetit shtetëror krahas gjuhës maqedonase dhe shkrimit të saj, gjuhë zyrtare të jetë edhe gjuha shqipe.

Postime te ngjajshme