CILA DO JETË VEPRA JUAJ E VEÇANTË NË KËTË MUAJ?

LOGO Fol Tash DokumentCila është vepra juaj e mirë, që do t’ju kujton­ te Ramazanin tuaj të këtij viti, në të cilin nuk keni ndjenjë faji të mbetur në fund të tij? Diçka të cilën ju nuk e keni bërë mëparë, diçka për të cilën keni nxitur veten tuaj përtej normalitetit dhe jashtë zonës së rehatisë për ta arritur!?

Ja disa ide:

-Qëndroni në itikaf të plotë përgjatë 10 ditëve e netëve (ose më pak nëse është hera e parë, ose angazhimet tuaja nuk jua lejojnë diçka të tillë).

-Zbrazeni portofolin tuaj dhe jepni lëmoshën më të madhe që keni dhënë mëparë për një çështje humanitare.

-Falni një njeri, të cilit nuk ia keni bërë hallall akoma.

-Njihuni me një familje të varfër dhe ndihmojini ata sa më gjatë të mundeni.

-Dhuroni një pjesë pasurie të patundshme, të cilën keni në posedim për hir të Allahut, në formë Vakëfi. Bëjeni këtë Ramazan të paharrueshëm për shpirtin tuaj, duke bërë diçka të veçantë në këtë muaj! Mendoni rreth kësaj dhe veproni!

Shkëputur nga libri “30 Këshilla për Ramazan” me autor Hoxhë Bekir Halimi. Me leje të plotë të autorit.

Alb Portali-Fol Tash

Postime te ngjajshme