BE nxit firmat e internetit për ti hequr përmbajtjet ekstremiste brenda një ore

1309866-782307930

BRUKSEL: Komisioni Evropian do të propozojë ligje të reja të mërkurën duke i dhënë Google, Facebook, Twitter dhe kompanive të tjera të internetit një orë për ti hequr përmbajtjet ekstremiste ose për tu përballuar me gjobat. Komisioni u tha ndërmarrjeve të tilla në mars se ata kishin tre muaj për të treguar se po largonin përmbajtjen ekstremiste më shpejt ose do të ndesheshin me legjislacionin që i detyronte ata ta bënin këtë. Komisioni dëshiron që përmbajtja e cila nxitë apo i mbështetë veprat ekstremiste, duke promovuar grupet ekstremiste, ose duke treguar se si të kryejnë veprime të tilla që të largohen nga interneti brenda një ore nga marrja e një urdhri korrespondues nga autoritetet kombëtare. Në një propozim që do të duhet të mbështetet nga vendet e BE dhe Parlamenti Evropian, platformat e internetit gjithashtu do të kërkohet të marrin masa proaktive, të tilla si zhvillimi i mjeteve të reja për të eliminuar abuzimet dhe mbikëqyrjen njerëzore të përmbajtjes. Industria gjithashtu ka punuar që nga dhjetori i vitit 2015 në një partneritet vullnetar për të ndaluar keqpërdorimin e Internetit nga grupet ekstremiste ndërkombëtare, më vonë duke krijuar një “databazë” për të zbuluar më mirë përmbajtjen ekstremiste. Komisioni do të mbajë një kod vullnetar të sjelljes në gjuhën e urrejtjes me Facebook, Microsoft, Twitter dhe YouTube në vitin 2016. Kompani të tjera që atëherë kanë njoftuar planet për t’u bashkuar me të

Postime te ngjajshme