Bandat e ISIS-it marrin dy fshatra në afërsi të Kirkukut

kurdish-referendum-kirkuk-iraq-2 Bandat e ISIS-it kanë rritur sulmet e tyre në Irak pas nisjes së sulmeve të invazionit të Turqisë kundër Afrinit dhe Kurdistanit jugor. Bandat e ISIS-it kanë kapur dy fshatra në Kirkuk dje në mbrëmje. Sipas burimeve lokale, bandat hynë në fshatrat Hefteğar dhe Ava Fexro të vendosura në mes Dahuk dhe Tuz Khurmatu. Anëtarët e ISIS-it bënë njoftime nga minaret e xhamisë, duke thënë se ata që i mbështesin ata mund të qëndrojnë dhe të tjerët duhet të largohen. Burimet lokale raportojnë se njerëzit janë evaku-uar nga të dyja fshatrat pas shpalljes dhe se ISIS-i është vendosur në këto fshatra. Bandat e ISIS-it kanë kryer dhjetra sulme deri tani, duke vrarë një numër ushtarësh irakianë, policë federalë, anëtarë të Hashd al-Shaabi dhe civilë

Postime te ngjajshme