Asociacioni  Botëror i të Diplomuarve në Al Az’har: Egjipti e ka mundur ISIS-in ushtarakisht dhe psikologjikisht

28907315_1770785602965636_1029740058_nAsociacioni  Botëror i të Diplomuarve në Al Az’har konfirmoi se organizata terroriste ISIS premtoi të niste sulme të përgjakshme në Egjipt gjatë zgjedhjeve të ardhshme presidenciale, një përpjekje e mjerueshme për të ulur presionin ndaj organizatave terroriste në Sinai duke vënë në dukje atë që ushtria egjiptiane po bën në Sinai duke pastruar terroristët. Organizata ISIS tha në një deklaratë  se organizimi i thirrjes së terroristëve dhe madje edhe organizatave të tjera terroriste tani besojnë se Egjipti dhe ushtria e saj janë pengesa më e madhe për arritjen e qëllimeve të tyre në rajon, nga përhapja e kaosit, fragmentimi i vendeve dhe hapja e rrugës për ndarje, e cila kërkohet nga armiqtë e kombit islam, e gjith kjo një mjet për të arritur qëllimet e tyre.

Deklarata e lëshuar nga Organizata Botërore e Al Az’har  tha se përshkrimi i zgjedhjeve presidenciale se janë Shirk tregon për arritjen e organizatës terroriste nëpërmjet keqpërdorimit dhe keq interpretimit  të ashpër ndaj sheriatit të Muhammedijatit dhe shfrytëzimin e vendimeve fetare dhe kushteve fetare në vendin e tyre. Në deklarat pyetet: Ne nuk kemi dëgjuar që në ditët e Vëllazërisë Myslimane organizata teroriste ISIS apo avokatëve të tjerë të kenë thënë se organizimi i zgjedhjeve shtë Shirk dhe se ata  janë tiranë, Çfarë ndryshoi liderët e organizatës ISIS sot?

Në deklaratë thuhet se ISIS dhe organizata tjera terroriste posedonin atë që është e tmerrshme për sigurinë e Egjiptit dhe popullin e tij, nuk duhej të presin apo kërcënonin por do të vepronin dhe se kjo është një provë e shtrirjes së goditjeve të dhimbshme të ushtrisë egjiptiane ndaj organizatave  terroriste në Sinai dhe vende të tjera të ekzistencës  për të futur frikë dhe terror në zemrat e njerëzve të zakonshëm dhe publikut. Asociacioni Botëror i të diplomuarve në Al Az’har  siguroi  popullin egjiptian se Egjipti dhe populli i saj janë në mbrojtjen e Perëndisë para se ata të jenë në mbrojtje të  një ushtrie të fortë besimtare dhe se siguria e Egjiptit dhe popullit të saj është një premtim nga Perëndia që askush nuk mund ta kthej në frikë apo shkatërrim. Deklarata bëri thirrje që në të gjithë botën të bashkohen për të eleminuar atë që ka mbet nga “ISIS”, veçanërisht pas arritjes në shkallën më të lartë të dobësimit të saj.

/ azhargraduates.org/

Postime te ngjajshme