A mund të rritemi?

41708579_337475996996755_6041649616754049024_n Duhet të jem i sinqertë me ju. Unë i mbroj myslimanët kur kanë të drejtë, por kur ata gabojnë unë duhet ta them atë që mendoj se është e drejtë. Pejgamberi ﷺ tha: “Mbështetni vëllain tuaj kur ai është i drejtë apo kur ai gabon. Shokët i thanë me çudi, e mbështesim kur ai ka të drejtë, por si mund ta mbështesim atë kur ai është duke gabuar? Pejgamberi ﷺ tha, “tregoj atë që është e drejtë.”

Në vitin 2016 isha në gjendje t’ia dorëzoja Papës në Romë një përkthim italian të librit tim “Kur’ani me referenca ndaj Biblës” dhe ai e pranoi me mirësjellje dhe kërkoi që ajo të vendoset në tryezën e tij. Ky është një bekim i madh që më ka ndodhur mua deri tani. Isha i gëzuar dhe duke e falënderuar Perëndinë për hirin dhe mirësinë e Tij. Me përjashtim të disa myslimanëve fanatikë që ende në mendjen e tyre e ndajnë botën në dy kampe, myslimanë dhe jomyslimanë. Natyrisht që në mendjen e tyre të gjithë jomyslimanët dënohen për shkak se ata kanë dëgjuar për Islamin, por kanë vendosur të mos e ndjekin atë. Pra, kur ata e shohin foton time me Papën, duke i dhënë atij një përkthim të Kur’anit, ata thonë: mirë, ndoshta Perëndia do t’i japë udhëzimin. Ajo që ata po thonë është se ata dëshirojnë që ai të konvertohet në Islam. Pse? A i kemi demonstruar atij dhe të tjerëve si myslimanë, se ne jemi më të mirë si myslimanë? “Si mund t’i thuash vëllait tënd: “Më lër të të heq pengesen nga syri”, dhe vini re, rënkimi është në sytë tuaj? “Ju hipokrit, së pari hiqni pengesen nga syri juaj dhe pastaj do të shihni më qartë që të nxjerrni pengesen nga syri i vëllait tuaj”.

Ju vëllezër dhe motra keni vepruar në të njëjtën mënyrë ndaj shumë miqve të mi në FB. Kur vëreni se ndonjëri është kundër racistëve dhe islamofobëve që po sulmojnë islamin dhe myslimanët, ju e afroni atë me dashuri, duke shpresuar që ata të bëhen myslimanë. Por kur e kuptoni se kjo nuk është qëllimi i tyre, ju i largoni nga partia dhe habiteni se çfarë e ndaloi atë nga konvertimi !!! A mund të rritemi dhe ti pranojmë njerëzit ashtu siç janë. Ne nuk jemi të kualifikuar për të gjykuar. Ekziston një gjykatës; Zoti i Plotfuqishëm, i cili është gjithashtu i Mëshirshmi dhe i Dashuri. “Në Ditën e Ringjalljes, Perëndia do të gjykojë mes jush për dallimet tuaja.” (22:69) Nëse nuk planifikojmë të jemi më të mirë me të gjithë, siç jemi urdhëruar ta bëjmë në Kur’an, të paktën duhet të përpiqemi të jemi të mirë me ata që janë të sjellshëm me ne.

Autori: Dr. Safi Kaskas, Virginia USA. /foltash/

Postime te ngjajshme