7 të akuzuar për terrorizëm dënohen me afër 20 vjet burgim

Foto Ilustrim

Foto Ilustrim

Gjykata Themelore e Prishtinës ka dënuar 7 persona për vepra që lidhen me terrorizëm, derisa i teti është liruar nga të gjitha akuzat, raporton KTV.

Artan Kadriu është dënuar me 4 vjet burgim, me nga 3 vjet burgim janë dënuar Besim Shabani dhe Egzon Latifi, kurse Adil Bushi dhe Jetmir Bushi me nga 2 vjet e 4 muaj burgim. Bekim Halili është dënuar me 2 vjet e 8 muaj burgim për vepra terrorizmi, ndërsa 6 muaj burgim për armëmbajtje pa leje, dhe gjykata vendosi për të dënuarin në fjalë, burgim në total 3 vjet.

Kujtim Bytyçi është dënuar për 8 muaj me burgim të kushtëzuar, me afat verifikimi prej 1 viti, derisa Jeton Hajdini, është liruar nga të gjitha pikat e akuzës.

Vendimin e gjykatës nuk po e pranon pala mbrojtëse. Përndryshe në këtë rast, fillimisht kanë qenë të akuzuar 11 persona, por procedura ndaj 3 prej tyre është veçuar, pasi dy nga ta gjenden në arrati, e për të tretin shkaku i gjendjes shëndetësore.
Për t’a parë videon kliko këtu.

Postime te ngjajshme