Lajme nga Vendi

Lajme nga Bota

 • Indonezi, Kur’ani më i madh prej druri në botë tërheq turistë

  Ka shumë Kur’ane gjigante në mbarë botën, por i vetmi Kur’an gjigant prej druri mund të gjendet në Palembang, Sumatran e Jugut, Indonezi. I njohur si Kur’ ...

 • Vlera e agjerimit gjatë muajit Sheval

   Pas përfundimit të Ramazanit është e pëlqyeshme të bëhet përcjellja e tij me agjerimin e gjashtë ditëve të muajit hënor 'Sheval'. Agjërimi i gjashtë ditë ...

 • NATA E KADRIT

  Shkruan: Muhammed Muteveli Esh-Sha’ravij NATA E KADRIT Nata e Kadrit është ajo natë në të cilën zbriti Kur’ani. Kur’ani është i përjetshëm, sepse ai është ...

 • Prindër dhe fëmijë

  Kur e shohim këtë çështje nën dritën e teksteve të shenj­ta, shohim se Kur’ani dëshiron që personat që Zoti i do, do t’i dojë e do të jetë i kënaqur me ta ...

 • Israja dhe Miraxhi, brenda kontekstit kohë dhe hapësirë

  Ditëve të fundit nëpër portale sa i përket natës së Israsë dhe Miraxhit, po lexojmë lloj lloj interpretime dhe shpjegime që jo vetëm se janë irracionale p ...

 • Namazi i Xhumasë

  Namazi i Xhumasë 1) Pozita e namazit të xhumasë mes namazeve të tjerë Si namaz, namazi i xhumasë nuk ka ndryshim nga namazet e tjerë; edhe në këtë ka kija ...

Analiza

Video

Galeria